در دنیای امروز علیرغم وجود اصول و قواعد حقوق بینالملل در تنظیم مناسبات پیچیده و در حال توسعه دولتها، اما همه آن چیزی که مسیر این تعاملات را فراهم میسازد برگرفته از نظم حقوقی مذکور نیست، بلکه هنوز هم روابط بینالملل بیش از هر چیز مبتنی بر اصل حاکمیت اراده دولتها و روابط اقتداری میان آنها است. در این شرایطی طبیعی است که حاکمیت یک دولت با وجود نظم هنجاری یادشده نقض شود یا آنکه حاکمیت دولتهای دیگر را نقض کند. اِعمال اجبار یکی از موارد ناصحیح اقتداراتی است که این مقاله سعی دارد تا ضمن بررسی آثار و مسئولیتهای کاربرد آن در روابط بینالملل به روشی توصیفی - تحلیلی، ضمانت اجرای مطلوب در این زمینه را نیز شناسایی نماید. نتایج تحقیق نشان میدهد، هرچند دامنه مسئولیت ناشی از اقدامات اجباری دولتها، از حفظ استقلال اراده یک دولت معین فراتر رفته و بر اصل برابری حاکمیت آنها و صلح و امنیت بینالمللی تأکید دارد. اما تا به حال ضمانت اجرایی که بتواند مانع از نقض اصول و قواعد حقوق بینالملل بواسطه کاربرد اجبار شود، شکل نگرفته و بازگشت دولتهای ناقض این اصول به مناسبات صحیح بینالمللی کماکان در سایه اصل حاکمیت دولتها و از طریق روشهایی مانند خودیاری، حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات امکانپذیر است.
موسوی, سیدعلی, مجتهدی, محمدرضا, & بنده علی, فرشید. (1400). درآمدی بر مسئولیتها و ضمانت اجرای ناشی از اِعمال اجبار در نظام بینالملل. فصلنامه دولت و حقوق, 2(1), 94-112.
MLA
سیدعلی موسوی; محمدرضا مجتهدی; فرشید بنده علی. "درآمدی بر مسئولیتها و ضمانت اجرای ناشی از اِعمال اجبار در نظام بینالملل". فصلنامه دولت و حقوق, 2, 1, 1400, 94-112.
HARVARD
موسوی, سیدعلی, مجتهدی, محمدرضا, بنده علی, فرشید. (1400). 'درآمدی بر مسئولیتها و ضمانت اجرای ناشی از اِعمال اجبار در نظام بینالملل', فصلنامه دولت و حقوق, 2(1), pp. 94-112.
VANCOUVER
موسوی, سیدعلی, مجتهدی, محمدرضا, بنده علی, فرشید. درآمدی بر مسئولیتها و ضمانت اجرای ناشی از اِعمال اجبار در نظام بینالملل. فصلنامه دولت و حقوق, 1400; 2(1): 94-112.